Serdecznie zapraszamy na otwarcie festiwalu, które odbędzie się w sobotę 30 czerwca, o godzinie 14:00 na skwerze przed Domem Ludowym. Przygotowujemy prawdziwy slow-piknik – leżaki, książki, przekąski, napoje i dużo słońca.
W ramach otwarcia Podlasie SlowFest dokonamy też odsłonięcia „Dzikiego supraskiego zwierza”, czyli przywitamy rodzinę dzików z gałęzi i konarów, która przez 46 dni festiwalowych zamieszka vis-a-vis naszej sceny festiwalowej. W spokojnej atmosferze slow będzie okazja porozmawiać z naszymi kuratorami o atrakcjach programu tegorocznej edycji i planach na najbliższe półtora miesiąca.
Specjalne slow-menu przygotowuje znakomity Michał Arciszewski – szef kuchni restauracji Prowincja, a znajdą się w nim:
– hummus buraczany
– hummus marchewkowy
– sałatka z ciecierzycy z serem korycińskim i botwiną
– ser ziemniaczany
– smalec z jabłkiem
– smalec z fasoli i śliwki suszonej
– podpłomyk
– ogórki małosolne
– lemoniada cytrynowa
– koktajl warzywno-owocowy
– chłodnik z ogórków
Zapraszamy bardzo serdecznie, do zobaczenia w Supraślu!